Què és?

El Fòrum Ludens 08 és un espai de coneixement, reflexió i trobada que s’ha celebrat a Barcelona el passat 21 de novembre de 2008, a la Casa del Mar de Barcelona, i que, durant tot un dia, va proposar una oferta multidisciplinar de conferències, activitats i tallers.

El Fòrum Ludens és un espai que actua com aparador i altaveu d’un seguit de propostes innovadores que s’estan portant a terme no només al nostre país, sinó també a molts altres llocs del món; i que ens han d’inspirar per atendre les noves necessitats i situacions que ens envolten. Noves situacions que posen de manifest certes carències i limitacions que queden, val a dir-ho, plasmades en estudis com ara l’Informe Pisa o l’Informe sobre el nivell educatiu a Catalunya de la Fundació Jaume Bofill.

Us convidem a consultar el Programa on veureu el seguit de propostes que es van presentar al Fòrum Ludens 2008.

Per què parlem de JOC, EDUCACIÓ I INNOVACIÓ en aquest Fòrum?

Perquè l’eix central es basava en el JOC com a forma INNOVADORA d’EDUCAR -en el sentit més ampli de la paraula-. El joc s’adapta perfectament al temps que ens toca viure, als canvis que està vivint la nostra societat. Té la capacitat d’afavorir noves solucions, noves fórmules, però sempre a partir d’una experiència -l’experiència del joc- que tots coneixem i reconeixem, que arriba a tothom, compartida, oberta, flexible…

Així doncs, el JOC és una capacitat humana que cristal·litza en recursos que hem de conèixer i que podem utilitzar de forma eficaç en el nostre àmbit professional. La seva plasticitat i adaptació ens obre un món de possibilitats on tothom hi té cabuda.  

Anuncios