Programa

9h-9h30           Acreditacions

9h45 Benvinguda: a càrrec del Sr. Josep Maria Civis i Balasch, Secretari de la Secretaria d’Acció Ciutadana.

10h Conferència inaugural: El joc com a eina d’innovació en educació.

A càrrec de Xavier Guix, psicòleg i escriptor, autor de llibres com “Si no lo creo, no lo veo” i “Descontrólate“.

10h45 Píndoles d’innovació.

A càrrec de: Sílvia Penón, presidenta d’Atzar i Imma Marín, presidenta d’IPA a Espanya.

Per aquest espai s’ha fet una exhaustiva recerca i s’han seleccionat 7 propostes innovadores sobre el joc i les seves aplicacions. Es presenten d’una forma àgil i sintetitzada -duració màxima de 8 minuts per píndola- i versaran al voltant d’aquests eixos temàtics:

Joc i ciutat: La ciutat és l’espai de joc de la gran majoria de gent. Quines condicions els ofereix? Com s’aprofiten les seves possibilitats? És realment la ciutat un bon lloc per al joc?

Joc i escola: Joc i aprenentatge comparteixen moltes qualitats com la curiositat, l’esperit de superació, la descoberta… Ja fa temps que el joc va entrar a l’escola. Descobrim en quin moment es troba.

Joc i oci: El joc ha tingut sempre el temps lliure com a espai natural, però el temps d’oci d’avui és ben diferent del que van gaudir els nostres avis. Descobrim com ha canviat.

Joc i família: si jugar amb els que ens són propers és una de les millors activitats que podem gaudir, cal estar a l’última de com es juga avui dins de les llars i amb què.

Joc i ludoteca: la Ludoteca és l’espai privilegiat per al joc, la seva impulsora i punt de referència. Com ho fa avui dia davant l’allau de tantes realitats diverses i canviants?

Joc i empresa: Cada dia més empreses descobreixen què pot aportar als seus equips el joc com a dinàmica. Descobreix com s’entenen dos móns aparentment tan llunyans.

Joc i tecnologia: La tecnologia amplia cada dia les nostres possibilitats d’acció en tots els camps de la nostra vida i les aplicacions lúdiques guanyen cada cop més i més terreny.

12h15 Esmorzar

12h45 Ludic Session.

Experiència de joc per a explorar i estimular la nostra capacitat per a innovar, a càrrec de la Professora Inés Moreno, Directora de l’Estudio Inés Moreno, una institució pionera en la implementació d’una metodología de treball basada en en el joc i la creativitat per al desenvolupament de persones, grups i organitzacions.

14h Un dinar diferent, tot jugant i on coneixerem i gaudirem de la gent que ens acompanya en aquest dia

15h30-17h30 El moviment es demostra… jugant

Espai de tallers pràctics paral•lels, de 45 minuts, i on podreu fer un bon tast de dues d’aquestes propostes innovadores:

Valors en joc
Els jocs són un molt bon recurs per transmetre valors, continguts i molts altres missatges a grans grups de persones d’una forma divertida i entenedora. Fem un cop d’ull per veure què cal per poder fer-los ben a mida.

Ús didàctic de jocs comercials
Molts dels jocs que trobem a les botigues són excel•lents per treballar l’adquisició de coneixements i habilitats. Només cal saber-los llegir, aplicar-los amb imaginació i mirar més enllà de les seves regles.

Serious games
Els Serious Games aprofiten al màxim els valors lúdics i educatius del joc per aplicar-los en entorns d’aprenentatge. Una nova forma de jugar més enllà de l’entreteniment. Coneguem alguns exemples davant la pantalla.

Joc i equips de treball
Com deia Plató, pots conèixer millor una persona en una hora de joc  que en un any de conversa. Si els equips de treball han de conèixer-se i compartir les mateixes regles del joc, ja poden posar-se a jugar amb ganes!

Construim robots!
Planificar, seqüenciar, construir, comprovar…   totes aquestes accions, més pròpies del món adult que de l’infantil, poden fer-les els infants amb els nous jocs de robòtica i gaudir fent-ho. Vegem com són.

17h30 Cloenda

18hBonus track.

Taula rodona sobre la Normativa actual al nostre país vers les ludoteques.

 

Anuncios